top of page

Разширете своя ум – Пълнолуние в Стрелец 2017


При всяко пълнолуние зодиакалните полярности се противопоставят един срещу друг. Слънцето в Близнаци стимулира умствената дейност, новите идеи и емоционалната непредсказуемост. Потиснатите ни емоции могат да бъдат изречени случайно (или да ги tweet-нем). Луната в Стрелец ни помага да разширим визията си за това, което е възможно, и нашата перспектива за това, което наистина се случва. Можем да преминем отвъд ограничаващите вярвания, ако можем просто да слушаме и да не съдим. Най-добре е да наблюдаваме и да не се замесваме в истерии и бъркотии и да използваме енергията си, за да се грижим за себе си. Тези, които могат да останат балансирани и в сърцата си, са наистина необходими, за да донесат любов и мир на света.

4 юни - Марс влиза в Рак

Докато Марс е в Рака до 19 юли, ще бъдем супер чувствителни към собствената си територия и няма да искаме да бъдем нападани от идеите на другите за това, което според тях е най-добро за нас. Това е време, в което ясно да определим и изразим своите граници. Също така не давайте прекалено много съвети, защото може да не ви харесат пасивно - агресивните реакции на другите, които може да помислят, че навлизате в тяхното пространство или се опитвате да ги контролирате.

9 юни - Пълнолуние в Стрелец

6:10 AM PDT (14:10 GMT) при 18 градуса

На пълнолуние инстинктивните ни реакции и чувства се засилват. Това, което е било дълбоко скрито изплува на повърхността и се разкрива. Това е много интересно и богато пълнолуние. Ето някои от темите и как те ще ни засегнат.

[1] Луната и Сатурн се срещат в Стрелец - Бъдете реалистични

Дивата вълнуваща Пълна Луна в Стрелец е в съзвучие със сериозния и практичен Сатурн също в Стрелец, който ни изправя пред суровата, но полезна проверка на действителността. Експанзивността на Стрелеца се заглушава от практичността на Сатурн и ние сме неохотно задължени да погледнем на прекалено големите си планове с по-практичен поглед.

Сатурн стана ретрограден на 5 април и ще остане в това обратно движение до 25 август (28-21 градуса в Стрелец). Ретроградният период на Сатурн изглежда забавя нашия напредък. Може да изпитаме неудовлетвореност от постигането на цели си. Все пак винаги има Велик план. Закъсненията в крайна сметка са в наша полза. Използвайте това време, за да довършите започнатите и незавършени неща, погрижете се за належащите дела и подредете нещата си в ред. Изучаването на нови умения, дисциплината и издръжливостта (всички уроци на Сатурн) ще ни послужат в бъдеще. Трябва да се научим да бъдем търпеливи и да приемаме събитията, които може да изглеждат като неуспехи, но които всъщност ни носят успех напред във времето.

Сатурн в Стрелец ни помага да осъзнаем последствията от нашите решения в дългосрочен план. Трябва да бъдем в пълно съгласие с решенията си и с това как те подкрепят нашата мисия и ценности. Това е време на душевни търсения преди да сме се върнали отново към обичайния си ход на действие и да разберем как разумно да разпределим енергията си, за да достигнем целта си.

Ретроградните периоди са време на интроспекция. В света има много несигурност, а Сатурн е стабилизираща сила. Нуждаем се от това време, за да влезем вътре в себе си и да стабилизираме собствените си енергии и мисли за бъдещето си.

Ето някои полезни насоки.

- Правете пранаяма медитация с продължително дълбоко дишане, за да успокоите ума си и да укрепите нервната си система.

- Не вярвайте на всичко, което чувате.

- Не правете прибързани заключения и не вземайте решения, преди да сте се снабдили с всички необходими факти.

- Определете неизяснените предположения или нереалистични очаквания, които могат да блокират вашия напредък.

- Изяснете си приоритетите и ограниченията.

- Дълбоко слушайте сърцето си.

- Изберете любовта пред страха.

[2] Близнаци и Стрелец - Намерете истината

Близнаците обичат да събират новини, информация и опит. Американският президент, който е Близнаци, обича да прави новини, да съставя информация и да дава нов опит на всеки. Между другото, Тръмп има Луна в Стрелец, която във висшите октави е отговорна за истината и свободата. В долните октави Стрелецът е агресивен, самодоволен, отдаден на рискови приключения и може да бъде до крайна степен наивен. Така че всичко, което се случва ще бъде много интересно.

Мъдрият Стрелец помага на Близнаците (дуалистичния ум) да разграничат коя е полезната информация и коя не. Мъдрият Стрелец вижда голямата картина и пресича илюзиите, за да ни свърже с истината. Стрелецът ни помага да идентифицираме дезинформацията от погрешните схващания, напомня ни, че повечето конфликти се случват поради липса на ясна, честна и сърдечна комуникация.

Пълната луна в Стрелец ще осветява там, където не сме цялостни. Къде сме твърди и привързани към вярването, че сме прави? Трябва да се освободим от преценките, старите сценарии и погрешните вярвания, ако искаме да се освободим от оковите. Време е да поскърбим, но да се освободим от миналото, да продължим напред към по-разумен и справедлив свят, където развитието (Юпитер е управител на Стрелец) се ръководи от духовните принципи, а не от алчността.

[3] Лунно поле – Нептун в Риби - Прегърнете единството

Пълнолунията разкриват както сенчестите, така и извисените аспекти на двете енергии, които се противопоставят една на друга. Сенчестата страна на Рибите е заблуда, отричане и измама. Рибите са емоционален воден знак, който трябва да се движи чрез воала на илюзията и силните емоции, за да стигне до истината. Трябва да почувстваме какво се случва, за да получим дара на единството, мира и любовта. Ако прикрием болката си и се опитаме да избягаме чрез пристрастяване и отвличане на вниманието, ще се провалим.

Рибите разтварят двойствеността на илюзиите, което помага да се преодолеят поляризираните възприятия за нетолерантност и конфликти. Време е да отворим сърцата си към единство, състрадание, прошка и безусловна любов.

Всеки от нас има своите болки и рани. И все пак това, което лекуваме e отвъд личността. Ние изцеляваме архетипните рани, от които са страдали нашите предци, нашите духовни родственици - мъже и жени. Може да се чувстваме по-овластени и по-малко като жертви, ако съумеем да усетим нашето изцеление като част от планетарния процес на преминаване от страх към любов. По-лесно е (поне малко) да преодолеем нашата лична перспектива, когато знаем, че даваме своя принос и издигаме съзнанието си, за да приемем цялото. Риби и Нептун размиват способността ни да различаваме фактите от фантастиката, което ни прави лесна мишена за манипулация. В същото време Риби и Нептун размиват границите на реалностите, давайки ни възможността да преживеем единството, прошката, чувството за лекота и придвижването напред без багажа от миналото.

[4] Великата Троица в огнените знаци – Движете се напред от Сърцето

Сатурн в Стрелец, Уран в Овен, Северният възел в Лъв се подкрепят помежду си в грандиозно триединство, което при огнените знаци ускорява откровенията и пробивите. Можем да пробудим дълбоката си мъдрост зад очевидни хаос и дисхармония. Най-добрият начин да продължим напред (Северния възел показва накъде сме се насочили и къде трябва да се прицелим) е да използваме войнствената енергията на Овен, за да казваме истината чистосърдечно като Стрелец.

[5] Юпитер се позиционира направо - 9 юни - Независимост и взаимозависимост

7:04 AM PDT (15:04 GMT 13 градуса във Везни

Юпитер се обръща направо непосредствено след пика на Пълнолунието на 9 юни. Юпитер е ретрограден от 5 - 6 февруари. Във Везни и управлявано от Венера, ретроградното време ни дърпа навътре и ни кара да се свържем с вътрешния си мир и да изпитаме любов към себе си. Усещате ли се жадуващи за повече красота, справедливост и състрадание? Намерихте ли повече вътрешно равновесие? Надявам се да е така, защото директната фаза на Юпитер ще ни подтикне да използваме нашия потенциал за разширяване, растеж, еволюция и положителни промени. Можем да изпитаме обновление в партньорските взаимоотношения, въз основа на по-любящото отношение към самия себе си. Придържайте се към собствената си истина и се съсредоточете върху единствената истинска сила - силата на любовта!

Докато Юпитер е във Везни, ние се учим (1) как да си сътрудничим в отношенията, без да сме взаимозависими, (2) необходимостта от независимост, която е възможна само когато разберем, че не можем да спасим никого и наша отговорност е да "спасим“ себе си от собствените си сценарии за жертва, (3) Когато разпознаем и почувстваме неудобните резултати от опита си да манипулираме или контролираме другите, и спрем да го правим, ще можем да възстановим хармонията и здравословния баланс между независимост и взаимозависимост в отношенията.

16 юни – ретрограден Нептун

14 градуса в Риби

Ретроградният Нептун ни насочва навътре. По-малко се намираме в нашия външен свят за изпълнението на мечтите си и повече сме в магическия си вътрешен свят, насочени към душевната храна. В същото време осъзнаваме степента, в която нашата външна реалност зависи от нашата вътрешна реалност. Ако не витаем само в облаците и не стоим изгубени в Ла Ла Ленд, а използваме медитация, за да проучим вътрешната си реалност, можем да се освободим от илюзиите и фантазиите. Можем да използваме това време да присъстваме, така че старите модели могат да бъдат разкрити и ние можем да осъзнаем къде сме заблудили себе си и пренебрегнали своята интуиция / сърце. Първоначално това може да бъде объркващо и дори обезкуражаващо. Но преминете през него. Светлината в края на тунела ще ви отведе до реалността на Вселенската любов.

Продължете да практикувате Медитация за телепатично общуване "Ad Nad Kriya" от предишната публикация.

Умът ви ще започне да вижда и изчислява истината и вие ще започнете да говорите от висшето си съзнание, а не от егото.

Препратки:

Austin, Stephanie, Gemini New Moon – May 25, 2017, Ecoastrology.com

Trinkaus, Emily, Sagittarius Full Moon – June 9, The Mountain Astrologer, June/July, p.89

Whitehorse, Leah, Forecast Calendar for June and July 2017, The Mountain Astrologer, June/July, p.85.

Younghans, Pam, Forecast Calendar for April and May 2017, The Mountain Astrologer, April/ May, p.95-106.

Автор: Гуру Раттана

Превод: Весела Налбанчева / Dass Nidhan Kaur

You Might Also Like:
bottom of page