top of page

Как да прилагаме Криите на Венера


Криите на Венера са Кундалини Йога техники, които се изпълняват с партньор, обикновено, но не задължително, партньор от противоположния пол.

Въпреки, че Криите на Венера са по-малко интензивни от Бялата Тантра (White Tantric Yoga ®), те попадат в категорията на Кундалини Йога практиките за напреднали, тъй като засилват преживяването от упражненията чрез взаимодействието между мъжко-женските полярности.

Придържайте се към следните съвети когато преподавате или практикувате Криите на Венера:

Винаги се настройвайте с изпяването на Ади Мантрата Онг Намо Гуру Дев Намо, преди да започнете Крия на Венера. Тези крии не се практикуват за плътско или сексуално съблазняване на партньор. Те се изпълняват в състояние на възвишеност, за да се издигнат взаимоотношенията и полюсите на двамата до една чиста и висока вибрация. Ако се правят с погрешни намерения, Криите на Венера губят своя ефект и всъщност могат да бъдат по-скоро разрушителни, отколкото в помощ.

Ограничете упражненията до 3 минути (освен ако не е изрично указано друго време от Йоги Бхаджан.)

Преподаване на Криите на Венера

Ако сте Кундалини Йога учител и възнамерявате да преподавате Криите на Венера, следвайте тези насоки:

Най-добре е да запазите Криите на Венера за хора, с опит в Кундалини Йога.

Използвайте своята разсъдливост, за да прецените кога вашите ученици имат дисциплината да практикуват Криите на Венера.

В Криите на Венера енергетиката и сензорните връзки на партньорите се използват за да издигнат сексуалната и сетивна енергия до връзка, основана на осъзнатостта и капацитета на всеки един от практикуващите да види свещеното у другия.

Недейте да подреждате практикуващите в редици, както е в Бялата Тантра (White Tantric Yoga®). Двама души могат да седнат заедно, където и да е. Ако ги подредите в редици, енергията ще се сподели диагонално. Не това е целта на Криите на Венера. Енергията следва да се споделя само между партньорите.

Не правете цял клас с Крия на Венера. Използвайте само една или две крии след Кундалини Йога клас. Йоги Бхаджан често е добавял кратка Крия на Венера към неговите петъчни практики, в чест на управляващата планета Венера.


You Might Also Like:
bottom of page