top of page

„ТРИ-степенна“ Крия на Венера


Криите на Венера са мощни йога техники за партньори, които използват мъжките и женски полярности, които съществуват във всеки от нас.

Практикуването на Криите на Венера може да помогне за установяването на баланс във взаимоотношенията, да ви позволи възможността и подкрепата да се свържете с висшата същност на другия и да усъвършенствате преживяването на Единение помежду си. Фокусът остава в сърцето, излъчвайки любов и уважение с най-високата вибрация за двете страни.

Следвайте процедурите, описани в Как да прилагаме Криите на Венера.

„ТРИ-степенна“ Крия на Венера

Част 1. Седнете на пети в поза Скала, с лице срещу партньора си. Поставете ръце на бедрата си, с длани надолу. Гледайте се в очите, като се опитвате да не мигате. Излъчвайте любов и се опитайте да се видите в очите на партньора си. Продължете така 1 минута.

Част 2. Станете прави, с лице срещу партньора си. Хванете се за ръце и се гледайте в очите, изпращайки си божествена любов.

След това клекнете заедно в поза Врана, оставяйки стъпалата прилепнали към земята, а ръцете си хванати заедно. Опитайте се да докоснете земята със седалището си. Гледайте се един друг в очите. Вдишайте и заедно се изправете. Задръжте дъха за няколко секунди. След това издишайте, докато клякате обратно в поза Врана. Задръжте дъха без да вдишвате няколко секунди.

Повторете упражнението общо 5 пъти, вдишвайки докато се изправяте, след това задържате дъха в себе си, издишвайки докато клякате и след това задържате дъха навън.

Част 3. Седнете в поза Скала с лице срещу партньора си. Вдишайте и задръжте дъха си за няколко секунди, след това издишайте и задръжте дъха навън за няколко секунди. Повторете този модел на дишане общо 5 пъти.

Накрая, вдишайте, издишайте и се отпуснете.

©The Teachings of Yogi Bhajan


You Might Also Like:
bottom of page