top of page

Медитация „Щит на сърцето“


Медитация „Щит на сърцето“

10 ноември 1980г.

Тази мощна медитация отваря сърцето ви към вас самите и ви кара да се чувствате защитени и в безопасност в своето сърдечно пространство. Много е добре да я правите, когато се чувствате уязвими.

Седнете в Лесна Поза с изправен гръб. Поставете дясната ръка в активна Гиян Мудра (показалецът е свит под палеца, другите пръсти са изпънати и събрани), китката е поставена на дясното коляно. Лявата ръка е свита и отпусната, дланта е на разстояние около 15 см. от Сърдечния център, обърната с лице към тялото, палеца и пръстите са изправени, напрегнати и съединени. Концентрирайте се върху дланта като към щит на сърцето. За да се настрои към магнитното поле, "антената" трябва да бъде в напрежение.

За да се подготвите, вдишайте дълбоко и издишайте напълно 3 или повече пъти. След това вдишайте и започнете да пеете мантрата с мелодията по-долу. Пеенето е непрекъснато, т.е. има вдишване в края на всяка пълна мантра, но няма дълго дълбоко вдишване, което би прекъснало ритъма.

САТ НАРАЯН УА-ХЕЙ ГУРУ

ХАРИ НАРАЯН САТ НАМ

САТ НАРАЯН УА-ХЕЙ ГУРУ

ХАРИ НАРАЯН САТ НАМ

Сат Нараян: Истинска Опора

Уахе Гуру: Неописуема Мъдрост

Хари Наараян: Творческа Подкрепа

Сат Нам: Истинска Същност

Продължете 3, 5 или 7 минути, но не прекалявайте. Ако има други хора наоколо, може просто да шепнете.

КОМЕНТАРИ: „Когато се чувствате много изморени и чувствате, че нищо не се случва, това е инструментът. Но не прекалявайте! Дадох ви нещо, което е много свято и много тайно. Препиването с нектар понякога може да предизвика стомашни болки. Така че просто правете медитацията три до седем минути в абсолютно спокойствие.“

Докато се съсредоточавате върху щита на ръката, ще почувствате топлината на мощна енергия, преминаваща през ръката към Сърдечния център. (Концентрацията върху главата е неправилна.)

От книгата Transitions to a Heart-Centered World, p. 147. (2nd edition)


You Might Also Like:
bottom of page