top of page

ТРОЙНАТА МАНТРА


(Трипъл Мантра)

ААД ГУРЕЙ НАМЕ,

ДЖУГААД ГУРЕЙ НАМЕ,

САТ ГУРЕЙ НАМЕ,

СИРИ ГУРУ ДЕВЕЙ НАМЕ

ААД САЧ, ДЖУГААД САЧ, ХЕ БХИ САЧ, НАНАК ХОСИ БХИ САЧ

ААД САЧ, ДЖУГААД САЧ, ХЕ БХЕЙ САЧ, НАНАК ХОСИ БХЕЙ САЧ

Превод:

Прекланям се пред изначалната мъдрост

Прекланям се пред мъдростта, идваща през вековете

Прекланям се пред Истинската Мъдрост

Прекланям се пред великата, невидима мъдрост

Истина в началото, истина през вековете, истина дори сега, Нанак, истината винаги ще бъде

Истина в началото, истина през вековете, истина дори сега, Нанак, истината винаги ще бъде

Тройната Мантра изчиства всички видове психически и физически препятствия от ежедневието на човек. Тя е сигурна защита от автомобилни, самолетни и други инциденти. Пресича всички враждебни вибрации, мисли, думи и действия. Изчиства кармичните дългове от миналото, настоящето и бъдещето. Изчиства също и присъствието на страх.

Тройната Мантра настройва съзнанието към Космическия танц. По време на пеенето на мантрата, съзнанието общува със себе си на честотата на Космическите вибрации. В този процес ние се съединяваме с танца на Вселенските полярности. Тройната Мантра препрограмира нашия ум така, че да можем да действаме от Неутралния Ум, за да можем да се преместим от дуалността в танца на универсалните полярности. Тази мантра ни отваря за да бъдем водени от вяра вместо от страх. Ако ни води страха, ние се блокираме. Ако ни води вярата, ние се отваряме към разширяване и създаване.

Ако слушаме или пеем Тройната Мантра, нашето магнитно поле ще стане силно и ще държи всичко негативно далеч.

Мантрата се състои от три части. Първата част ще ни обгради с мощна светлинна защита; втората част ще премахне всички препятствия от духовния ни път; а третата част ще премахне всички видове препятствия в ежедневието ни.

Мантрата, използвана в Първата Част ни поставя в режим на приемане и отстъпване пред Универсалната Истина и мъдрост. Обгражда ни с мощен светлинен щит, който ни пази. Нашата Аурата ни пази, ставайки светла и чиста.

Втора и Трета част са форми на една и съща мантра. Те приравняват енергията ни с истината. Заедно те достигат баланс между пасивното и активното. Пълната мантра утвърждава космическия танц вътре в нас. Във формата, използвана в Част 2, думата „БХИ“ ни поставя в режим на приемане, позволение и предаване. Това са последните четири строфи от Мул Мантрата. Тази мантра олицетворява вибрациите на постоянството и вечната истина, които никога не се променят.

Благодарение на Третата част от мантрата, всичко, което е застинало в живота ни, в материалния свят, започва да се движи и придобива свойствата на поток. Няма друга такава сила на Земята за отстраняване на препятствията от нашия път.

Формата, използвана в Третата част активира „БХЕЙ“. Тази мантра включва активния, съзидателен, еволюционен аспект на Вселената. Тя пробива енергийните блокажи и открива пространството за осъществяване на нашите цели. Изравнява енергийното ни поле така, че да можем да привличаме възможностите и да ги използваме.

По материали на 3HO

©The Teachings of Yogi Bhajan


You Might Also Like:
bottom of page