top of page

Лайя Йога – Спирална Мантра Медитация


Тази Лайя Йога медитация активира спираловидната въртелива енергия вътре и нагоре по гръбначния стълб.

Седнете в медитативна поза с изправен гръб. Поставете ръцете си в скута, като лявата е върху дясната за жените, а дясната е върху лявата за мъжете. Стегнете мускулите на тазовото дъно, фокусирайки се в основата на гръбначния стълб.

Изпейте мантрата на един дъх, завъртайки звука нагоре по гърба. Отпуснете се и се изгубете във въртенето.

ЕК ОНГ КАР А

САТ А НАМ А

СИРИ У(Х)А А

ХЕЙ ГУРУ

На „ЕК“, силно стегнете корема; позволете на енергията да се спусне към ректума и половите органи. На първото „А“ (след КАР), активирайте коренното заключване (ануса и половите органи).

На второто „А“ (след НАМ), дръпнете диафрагмата навътре и нагоре; почувствайте как енергията се увива нагоре по гръбначния стълб и през чакрите.

На „А“ след У(Х)А, активирайте гърленото заключване (дръпнете нагоре и издължете гръбначния стълб откъм тила). Почувствайте енергията, увиваща се около врата.

На „ХЕЙ“ отпуснете заключванията и позволете на въртящата се енергия да излезе през коронната чакра.

Целият цикъл се изпява на един дъх. Продължете от 11 до 31 минути.

КОМЕНТАРИ: Тази медитация ни събужда за невидимата съзидателна Течаща Сила, която вдъхновява целия живот. Когато почувстваме Потока в тялото си и гръбначния стълб, ние се изпълваме с енергия и се повдигаме на по-високо вибрационно ниво. Тази медитация ни обединява в единство с постоянно променящото се движение на съзиданието на живота. Ние се сродяваме с непрекъснато променящата се динамичност на вселената и течащата полярност на нашата душа.

Както Йоги Бхаджан обяснява, „Лайя означава да се преустанови егото, докато вашето съзнание остане в безкрайността.“

* * *

ЕК означава „Един, същината на всичко“, ОНГ е първичната вибрация, от която потича цялото творчество; КААР е „сътворение“; САТ, означава „истина“; НААМ - „име“; СИРИ, означава „велик“; У(Х)А, „екстаз“; и ГУРУ означава „мъдрост“. Събрани заедно, думите в мантрата означават:

„Има един Творец, чието име е Истина. Велик е екстазът на тази Върховна Мъдрост!“


You Might Also Like:
bottom of page