top of page

ИЗЧИСТВАНЕ НА ЛИМФНИТЕ ЖЛЕЗИ И ЕНЕРГИЙНО БАЛАНСИРАНЕ


ИЗЧИСТВАНЕ НА ЛИМФНИТЕ ЖЛЕЗИ И ЕНЕРГИЙНО БАЛАНСИРАНЕ

15 Февруари 1984

Забележка: По време на всички упражнения, трябва да бъде активирано гърлено заключване

1. В лесна поза, изпънете ръце нагоре, успоредно на пода и под ъгъл 60° една от друга. Огънете ръцете в китките (дланите сочат напред) и започнете да въртите дясната ръка от китката в кръг, докато лявата стои перпендикулярна на предмишницата, в продължение на 2 минути. След това повторете с другата ръка. Това упражнение оказва много силно влияние на щитовидната и паращитовидните жлези, и придвижва енергията „Чи“.

2. Сега започнете да пляскате с ръце пред тялото си в продължение на 2 минути. Горните крайници трябва да бъдат изпънати.

3. С ръце все още изпънати напред, на около педя разстояние една от друга, дланите сочат надолу, започнете да движите ръцете си така, че пръстите да сочат нагоре, след това напред, след това надолу. Правете тези резки движения със сила, за да позиционирате ръцете в трите състояния. Ще бъде успокояващо и досадно в същото време. Продължете 2-3 минути.

4. Сега, движейки се от хълбоците, с ръце изпънати встрани, успоредни на пода, дланите сочат надолу, се отпускайте леко назад, след това леко напред, за да изградите мускулите, които ви спасяват от остаряване и проблеми с гърба. Дръжте гръбначния стълб изправен и движете ръцете заедно с тялото. Продължете 2-3 минути.

5. Сключете пръсти в Мудрата на Венера, поставете ги на върха на главата и започнете да усуквате тялото си от дясно наляво, с бързо темпо. Продължете 2-3 минути, за да раздвижите цялата енергия, която създадохте с предходните упражнения.

6. Изпънете ръцете си напред, паралелно на пода и на разстояние 60° една от друга както в #1, но с длани насочени надолу. Бавно повдигнете едната до 60° нагоре, докато спускате другата до 60° надолу и продължете, движейки ръцете отпред назад около 60° от началната позиция и след това отзад напред, за да се балансира енергията. Продължете 2-3 минути.

7. Седнете изправени и в мир, с кръстосани пред гърдите ръце, дясната върху лявата.

Пейте:

ХАР ХАРИИ, ХАР ХАРИИ,

концентрирайки се в точката между веждите и в основата на носа. Издърпвайте енергията нагоре между пъпа и третото око.

Продължете 2-5 минути.

8. Седнете на петите си и се наведете напред, отпускайки чело на пода в Детска Поза, с ръце край тялото. Добре е тази поза да се прави поне веднъж на ден, за да балансира вашата енергия с гръбначния серум и да обнови нервите в гръбначния стълб.

Почивайте си 2 минути.

9. Застанете в поза на колене, сключете пръстите на ръцете и поставете дланите зад врата. Облегнете се колкото ви е възможно назад, като запазите равновесие. Мислете за обединяващият Бог, единството на земята, мир и щастие за всички. Задръжте за 1-2 минути и се отпуснете.

(Времената са добавени от Гуру Раттана)


You Might Also Like:
bottom of page